ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Μέσα στα σχέδια του Θεού δεν είναι η μοναξιά...

ούτε η ζωή χωρίς φίλους...

Ελάτε μαζί μας στον κόσμο του ΜΑΖΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ για να βαδίσουμε μαζί, να χαρούμε μαζί και να αντιμετωπίσουμε μαζί όλα τα δύσκολα. Με έναν άλλο τρόπο σκέψης, σε μια άλλη διάσταση για να ζήσουμε το θαύμα.

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Περπάτημα στο σπίτι.
Άσκηση στο σπίτι, ακόμα και σε περιορισμένο χώρο,
 αλλά εξίσου αποτελεσματική με το περπάτημα σε εξωτερικό χώρο.
Χωρίς όργανα γυμναστικής, εύκολη και απλή,
ιδανική και για τους πολύ αρχάριους και αγύμναστους.
Ο καθένας σε συνεννόηση με τον γιατρό του θα ρυθμίσει πόση ώρα περπάτημα μπορεί να αντέξει και σε τι ρυθμό.
Ξεκινήστε από τα εύκολα.
Μόνο οι προχωρημένοι μπορούν να πιεστούν λίγο παραπάνω και για περισσότερη ώρα.

Την ώρα της γυμναστικής προσέξτε:

1. Αν ζαλιστείτε, σταματήστε για λίγο. Μην πιέζεστε. Χαλαρά!

2. Η σωστή στάση είναι η εξής: πλάτη ίσια, κοιλιά μέσα, στήθος και γενικά θώρακας τεντωμένος προς τα έξω και ώμοι κάτω. Γλουτοί σφιγμένοι και όχι χαλαροί ή πεταγμένοι προς τα έξω. Γενικά το σώμα μας πρέπει να είναι σε μία σχεδόν ευθεία γραμμή, να μην καμπουριάζουμε ούτε να πετάγονται προς τα έξω η κοιλιά ή οι γλουτοί κατά την διάρκεια της άσκησης ή να μαζεύονται οι ώμοι προς τα μέσα.

3. Όταν σκύβουμε, κρατάμε την πλάτη όσο το δυνατόν πιο ίσια. Όταν χαμηλώνουμε προς το έδαφος κάμπτοντας το ένα ή και τα δύο γόνατα, φροντίζουμε το κάθε γόνατο να μην ξεπερνά στην ευθεία την άκρη των δαχτύλων εκείνου του ποδιού. Αλλιώς η άσκηση μπορεί να μας βλάψει, να τραυματίσει τους τένοντες ή να μας κουράσει. Τσεκάρουμε εύκολα κοιτώντας από ψηλά τα γόνατά μας και βλέποντας αν το γόνατο ξεπερνάει ή όχι τις άκρες των δακτύλων.

4. Τεντωνόμαστε, διπλώνουμε, τρέχουμε κλπ. μέχρι εκεί που αντέχουμε ευχάριστα. Το ζητούμενο είναι να ξεκλειδώσουμε τον μεταβολισμό μας ώστε να κινητοποιηθεί περισσότερο. Το είδος αυτό των ασκήσεων δίνει ευεξία χωρίς να εξαντλεί. Ας μην τις θεωρήσουμε εύκολες και το παρακάνουμε.
Το ζητούμενο δεν είναι να χάσουμε όλες τις δυνάμεις μας αλλά να τις ενεργοποιήσουμε.

Από τα παρακάτω βίντεο επιλέξτε όποιο σας κάνει. Αν κάποιο από τα βίντεο σταματά πριν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα άσκησης, θα βρείτε την συνέχεια στο πάνω αριστερά τετραγωνάκι που θα παρουσιαστεί στην οθόνη του βίντεο μόλις τελειώσει. Στην πάνω αριστερή γωνία εμφανίζεται πάντα η συνέχεια του κάθε βίντεο που κοιτάζουμε. Κάνοντας κλικ εκεί, θα βγεια αυτόματα το επόμενο βίντεο της σειράς.

Καλή επιτυχία.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου