ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Μέσα στα σχέδια του Θεού δεν είναι η μοναξιά...

ούτε η ζωή χωρίς φίλους...

Ελάτε μαζί μας στον κόσμο του ΜΑΖΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ για να βαδίσουμε μαζί, να χαρούμε μαζί και να αντιμετωπίσουμε μαζί όλα τα δύσκολα. Με έναν άλλο τρόπο σκέψης, σε μια άλλη διάσταση για να ζήσουμε το θαύμα.

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ




Όποιος αγαπάει λίγο, δίνει λίγο

όποιος αγαπάει περισσότερο δίνει περισσότερο

κι όποιος αγαπάει πάρα πολύ τι έχει αντάξιο να δώσει;

...
Δίνει τον εαυτό του..

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ 


 


2 Δεκεμβρίου, στο Μοναστήρι "Μεταμόρφωση του Σωτήρος" στο Μήλεσι Ωρωπού, γνωστό ως το Μοναστήρι του Γέροντα Πορφυρίου, θα γίνει το μνημόσυνο του Γέροντα, ο οποίος έφυγε από αυτόν τον κόσμο στις 2 Δεκεμβρίου 1991, στο καλύβι του στα Καυσοκαλύβια του Αγ. Όρους, σε ηλικία 95 ετών

 
Πηγή: Οι αγγελοι του φωτος.

Οι ιδέες του γέροντα Πορφυρίου για την ανατροφή των παιδιών ήταν πολύ προχωρημένες, όπως και των υπολοίπων γερόντων (π. Ιακώβου, π. Παϊσίου και άλλων).
Ας πάρουμε μια μικρή ιδέα περί του θέματος αυτού από τον πατέρα Πορφύριο:
 
Ένα άλλο πάλι, που βλάπτει τα παιδιά, είναι η υπερπροστασία, δηλαδή η υπερβολική φροντίδα, η υπερβολική αγωνία κι άγχος των γονέων. Ακούστε ένα περιστατικό.
Μια μητέρα μου παραπονιόταν ότι το παιδί της, πέντε χρονών, δεν υπάκουε. Της έλεγα, «εσύ φταίεις», αλλά δεν το καταλάβαινε. Κάποια φορά επήγαμε με την μητέρα αυτήν ένα περίπατο στη θάλασσα με τ’ αυτοκίνητο της. Είχε μαζί της και το παιδί. Σε λίγο ο μικρός ξέφυγε απ’ το χέρι της κι έτρεξε προς τη θάλασσα. Υπήρχε, μάλιστα, ένας σωρός από άμμο κι απ’ την πίσω πλευρά του απότομα απλωνόταν η θάλασσα. Η μητέρα αγχώθηκε, ήταν έτοιμη να φωνάξει, να τρέξει, διότι είδε τον μικρό στην κορυφή του σωρού, μ’ απλωμένα τα χέρια να κάνει ισορροπία. Εγώ την καθησύχασα, της είπα και γύρισε την πλάτη προς το παιδί και λίγο λοξά παρακολουθούσα. Όταν ο μικρός απελπίσθηκε να προκαλεί την μητέρα του, για να την τρομάξει και να φωνάξει, όπως συνήθως, σιγά σιγά κατέβηκε ήσυχος και μας επλησίασε. Αυτό ήταν! Τότε πήρε η μητέρα το μάθημα της σωστής αγωγής.
 
Και κάτι ακόμα:
 
Ας σκορπίζουμε σε όλους την αγάπη μας ανιδιοτελώς, αδιαφορώντας για τη στάση τους. Όταν έλθει μέσα μας η Χάρη του Θεού δε θα ενδιαφερόμαστε αν μας αγαπάνε ή όχι, αν μας μιλάνε με καλοσύνη. Θα νιώθουμε την ανάγκη εμείς να τους αγαπάμε όλους.
Ας μη ζητιανεύουμε την αγάπη. Επιδίωξή μας να' ναι ν' αγαπάμε και να προσευχόμαστε με όλη μας την ψυχή για όλους τους ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου