ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Μέσα στα σχέδια του Θεού δεν είναι η μοναξιά...

ούτε η ζωή χωρίς φίλους...

Ελάτε μαζί μας στον κόσμο του ΜΑΖΙ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ για να βαδίσουμε μαζί, να χαρούμε μαζί και να αντιμετωπίσουμε μαζί όλα τα δύσκολα. Με έναν άλλο τρόπο σκέψης, σε μια άλλη διάσταση για να ζήσουμε το θαύμα.

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

ΑΝΑΠΤΥΞΤΕ ΤΑ ΤΑΛΕΝΤΑ ΣΑΣ. ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!


"Ελλάδα έχεις Ταλέντο", X-factor, οντισιόν και ατελείωτες ουρές, ώρες, αγωνία και αναμονή.

Πολλοί ονειρεύονται την στιγμή της επιτυχίας: τα φώτα στραμμένα επάνω τους, χειροκροτήματα από το κοινό, αποθέωση και οι ίδιοι να είναι το ίνδαλμα χιλιάδων νέων. Άλλοι θέλουν απλώς να καλλιεργήσουν αυτό που διαθέτουν και να ζήσουν μ' αυτό: το όνειρο μιας ζωής. Και συχνά η σκέψη ότι δεν μπορούν, δεν αξίζουν, δεν θα τα καταφέρουν ή ότι ο καιρός πέρασε πια, τους κόβει όλες τις δυνάμεις αλλά και τις ευκαιρίες. Ας δούμε αν είναι έτσι πράγματι:

Όποιο και να είναι το ταλέντο σας (το τάλαντό σας στην βιβλική γλώσσα), ποτέ δεν είναι αργά να το καλλιεργήσετε. Όχι όμως με εγωισμό, υπερηφάνεια και κενοδοξία. Ό,τι κάνουμε μόνο για την δόξα και την ματαιοδοξία μας, για να μας χειροκροτούν και να μας πουν μπράβο, τελικά αφήνει μεγάλο κενό και απογοήτευση. Συχνά δε και αποτυχία η οποία προέρχεται όχι τόσο από το ίδιο το ταλέντο αλλά από τον δύσκολο, πείσμωνα και εγωιστή χαρακτήρα που όλα τα ξέρει, όλα θέλει να τα ζήσει (ακόμα και τα πιο ανήθικα ή καταστροφικά) και όλα θεωρεί ότι τα αξίζει και ότι του τα χρωστάνε.

Αυτοί οι χαρακτήρες είναι οι μεγαλύτεροι αποτυχημένοι ΤΕΛΙΚΑ! Γιατί αρχικά φαίνονται να προπορεύονται από τους άλλους, να κερδίζουν και να αποτυχαίνουν.

Ας δούμε πετυχημένες και αποτυχημένες πορείες για να μάθουμε από αυτές, να προσέξουμε τις κακοτοπιές του ίδιου του χαρακτήρα μας και να αποφύγουμε τα λάθη μας.

Αν θεωρούμε ότι είμαστε πολύ "τίποτα" για να καταφέρουμε κάτι ή ότι η πορεία της ζωής μας μέχρι τώρα δεν είναι αντάξια των ονείρων μας για να αξίζουμε την επιτυχία, η ιστορία του Κέβιν Σκίννερ λέει κάτι άλλο:

Κοτοσυλλέκτης, επάγγελμα πολύ γνωστό έξω αλλά όχι και τίποτα σπουδαίο. Ο Κέβιν όταν άρχισε να μιλάει, με αυτή την παράξενη προφορά του και ειδικά μόλις είπε το επάγγελμά του, συνάντησε την ειρωνεία της επιτροπής. Δείτε την τελική αποθέωση όλων:



Και το όνειρο έγινε πραγματικότητα για τον Κέβιν:


Όταν η ζωή στερεί κάποια πράγματα απαραίτητα για την ευτυχία, όπως είναι η οικογένεια ή η σπιτική θαλπωρή, τότε, όπως συχνά έλεγε και ο γέροντας Παΐσιος, ο Θεός αγκαλιάζει ο ίδιος το πλάσμα του και του ανοίγει πόρτες, ευκαιρίες και προϋποθέσεις για την επιτυχία και την ευτυχία.
Ο Σάνγκ-Μποντ έκανε την προσπάθειά του σε τάλεντ-σόου της Κορέας, δεν φανταζόταν τι τον περίμενε στην συνέχεια.
Ο ίδιος ήταν ένα αγόρι που ζούσε στον δρόμο, χωρίς γονείς. Τόσο συγκίνησε τους κριτές το ταλέντο του όσο και η ταλαίπωρη ζωή του σε τόσο μικρή ηλικία που θέλησαν να του προσφέρουν ό,τι στερήθηκε σαν παιδί μέχρι τότε. Το άξιζε εξ' άλλου. Στα τελικά ήρθε δεύτερος.



Αν νομίζετε ότι δεν θα τα καταφέρετε γιατί σας λείπει η κορμοστασιά, το στυλ και το "λουκ" που έχει πέραση, τότε δείτε το επόμενο βίντεο για να αλλάξετε γνώμη. Ο κόσμος βαρέθηκε μόνο τους στυλάτους τραγουδιστές. Τελικά, το ταλέντο αναγνωρίζεται. Και όχι μόνο. Πέραση έχει και το ήθος. Ο Τζόναθαν κλήθηκε από τους κριτές να επιλέξει: ή πάει μόνος του στην επιτυχία ή συνεχίζει με την Σαρλότ και το αποτέλεσμα δεν θα είναι και τόσο καλό, άρα ούτε τόσο ευνοϊκό. Τι από τα δύο; Και ο Τζόναθαν επιλέγει την φιλία από την επιτυχία. Ήταν ένας πειρασμός που τον ξεπέρασε. Η επιτροπή τον "μέτραγε" εκείνη την στιγμή. Δείτε την εξέλιξη:




Ορισμένους η ευκαιρία και η επιτυχία τους συναντάει και την συναντάνε νωρίς. Το είδος του ταλέντου δεν έχει σημασία. Όταν εξελισσόμαστε σε αυτό που διαθέτουμε και όχι σε αυτό που μας περνάει το "σταρ σύστεμ" τότε απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή της επιτυχίας, γιατί απλά είμαστε ο εαυτός μας, κάναμε τις επιλογές με βάση αυτό που είμαστε και πετύχαμε σε αυτό για το οποίο είμαστε φτιαγμένοι. Ο μικρός Γιώργος Ιωάννου με την μεγάλη φωνή, δεν ονειρεύτηκε να γίνει Ρουβάς. Ήταν ο εαυτός του, κάτι άλλο διαφορετικό από αυτό που η εμπορικότητα ζητάει.





Το όνειρό του μπορεί να διεκδικήσει και κάποιος που η φύση του στέρησε ακόμα περισσότερα από άλλους. Δείτε αυτό. Είναι παράδειγμα προς μίμηση:





Όταν τα χρόνια έχουν περάσει δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πέρασαν και ο ευκαιρίες. Καμιά φορά, όταν τα πράγματα στο παρελθόν δεν ευνόησαν κάποια ευκαιρία ίσως είναι γιατί αυτή ακόμα περιμένει. Ο Νίκος Γεώργας είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις που συνάντησε την ευκαιρία και την επιτυχία λίγο αργότερα. Ας το δούμε:


Ο Νίκος Γεώργας όταν ξεκίνησε...στα 55 του!





Και όπως κατέληξε στα 55 και κάτι: ΝΙΚΗΤΗΣ. Διατηρώντας την απλότητα και την μετριοπάθεια (όχι "μετριότητα" - μετριοπαθής είναι ο ταπεινός, απλός και καθόλου επιδεικτικός άνθρωπος).

Και αν νομίζετε ότι πρέπει να έχετε την ηλικία της Σελίνα Γκόμεζ ή να είστε η Τζένιφερ Λόπεζ με το ανάλογο μαλλί, τύπο και κορμοστασιά, τότε κάνετε λάθος. Και η απόδειξη; Η Σούζαν Μπόιλ που ακολουθεί. Άλλο φαινόταν και άλλο ήταν. Γιατί το ταλέντο κρυβόταν στο βάθος και δεν φαινόταν. Την αποθέωσε ακόμα και οι νέοι του ακροατηρίου που προτιμούν άλλα ακούσματα. Ήρθε δεύτερη στον τελικό του 2009:




Και, φυσικά, φέτος, το 2012 είδαμε στην Ευροβίζιον ότι ούτε η ηλικία μετράει μπροστά στην ψυχή και την παράδοση. Γι' αυτό, επειδή και η ζωή είναι παράδοξη, μην φοβηθείτε να κάνετε όνειρα, να έχετε οράματα και να προσπαθείτε να τα κάνετε πραγματικότητα.





Πάντως, για να κάνετε αυτό που θα δείτε στην συνέχεια θέλει σκληρή, μα πάρα πολύ σκληρή και συντονισμένη δουλειά. Γιατί το όνειρο γίνεται όραμα και στην συνέχεια πραγματικότητα με την συνεχή προσπάθεια. Αλλιώς μένει για πάντα όνειρο και κάποια μέρα ξυπνάμε απότομα.


Και μερικά παρατράγουδα:

Α. Όταν έχεις στυλ και λουκ, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχεις και ταλέντο. Και αν εσύ δεν το ξέρεις, θα σου το πουν οι άλλοι. Δείτε πόσο υποφέρει η επιτροπή από το "ταλέντο" της Βικτώρια:


Να και η συνέχεια που δεν πήγε καλύτερα. Πήγε να κερδίσει με το θράσος και όχι με το θάρρος. Δεν δεχόταν κριτική. Η ίδια νόμιζε ότι ήταν η θεά του τραγουδιού. Οι άλλοι δεν το νόμιζαν όμως. Η αλήθεια είναι σκληρή. Συχνά τέτοια παιδιά έχουν γονείς που δεν τους χαλάνε ποτέ χατίρι. Όταν βγουν όμως στην ζωή, προσγειώνονται απότομα. Γιατί η ζωή χαλάει χατίρια. Δεν έχουν πέραση τα λόγια, ούτε οι φαντασίες μας αλλά τα έργα και η ουσία. Άλλο το τι νομίζουμε και άλλο το τι είμαστε. Ας συμβουλευτούμε και κανέναν ειδικό αντί να στηριζόμαστε αποκλειστικά στην γνώμη μας:


Β. Ισχύουν ξανά τα προηγούμενα. Βάζουμε στόχους αλλά όχι γιατί μας πάνε. Ίσως γιατί παρασυρθήκαμε από την μόδα και πήραν τα μυαλά μας αέρα ή από τυχόν υποστήριξη της οικογένειας, των φίλων ή και απλώς στηριζόμενοι στην γνώμη που έχουμε εμείς για τον εαυτό μας. Ας μην προχωράμε χωρίς την γνώμη των ειδικών για να τσεκάρουμε αν αυτό που πιστεύουμε εμείς το στηρίζει και η πραγματικότητα ή μόνο η φαντασία μας. Αλλιώς, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι (κωμικο)τραγικό.


Γ. Τα μικρά παιδιά καλό είναι να έχουν όχι μόνο την υποστήριξη αλλά και την συνεχή επαγρύπνιση των γονέων, ώστε να αποφευχθούν ολισθήματα σοβαρά για το μέλλον. Τα παιδιά απλά έχουν ταλέντο. Δεν έχουν εμπειρία για να κάνουν τις σωστές επιλογές για το μέλλον. Και συχνά πολλοί γονείς ξεπουλάνε το παιδί τους χάριν της επιτυχίας και της δημοσιότητας. Η όλη υπόθεση απαιτεί αυστηρή σοβαρότητα και ήθος από την πλευρά του γονιού.
Ας μην μιλήσουμε για τα κακομαθημένα παιδιά που τα βρίσκει νωρίς η επιτυχία ή που όλοι τα αποθεώνουν ακόμα και πριν από ένα Χ-FACTOR.

Εδώ το ταλέντο το έδειξε όχι μόνο το παιδί αλλά και η μητέρα του. Τουλάχιστον φαίνεται να πληρεί τις προϋποθέσεις της σοβαρότητας και υπευθυνότητας για το παιδί της.

Δ. Συχνά, όπως είπαμε, η επιτυχία συνοδεύεται από απερισκεψία. Αυτό που μας δίνει η ζωή τελικά το χάνουμε, τραγικά πολλές φορές. Είτε από απερισκεψία, είτε από υπερβολική ευαισθησία ή από υπερβολική σιγουριά πως τίποτα δεν μπορεί εμάς να μας συμβεί με αποτέλεσμα να μην παίρνουμε έγκαιρα τα μέτρα μας. Σας εύχομαι να μην το πάθετε αυτό.






ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Ξεκινήστε απλά και συνετά:


Παραμείνετε απλοί και συνετοί στην πρώτη επιτυχία (συνήθως πολλοί ήδη αρχίζουν να το παίρνουν αμέσως πάνω τους).


Συνεχίστε απλά και συνετά όλη την πορεία..


για όσο διαρκέσει η πορεία αυτή:


ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΤΕ ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ. ΑΡΚΕΙ ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΣΑΣ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΣΑΣ ΕΑΥΤΟ.


Αφιερωμένο από εμάς για όλα τα παιδιά που κάνουν όνειρα:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου